Niet alleen is een proper en goed onderhouden dak visueel knap, je kan er ook flink wat geld mee uitsparen! Mossen en algen kunnen je dakpannen beschadigen en er zelfs voor zorgen dat er lekken ontstaan. Jouw dakbedekking goed onderhouden door middel van een professionele dakreiniging kan je de kosten van een nieuw dak uitsparen!

De zomer is een ideale periode

Het Belgische wisselvallige weer is de grootste vijand van jouw dak. Wind brengt kleine stofpartikels mee, die zich tussen de voegen van jouw dakbezetting vastzetten. In combinatie met nat weer, zorgt dit voor een goede voedingsbodem voor mossen en algen. Met hun kleine wortels beschadigen deze mossen en algen jouw pannen en leien.
Omdat de zomer doorgaans minder nat en zonniger is dan de andere seizoenen, zijn de zomermaanden de beste periode om het mos, de algen en het vuil van jouw dak te laten verwijderen. Vraag hier vrijblijvend meer informatie.

Voorkom tijdig problemen!

Een vuil en slecht onderhouden dak, kan voor veel problemen zorgen. Allereerst komt de goede werking van jouw waterafvoer in het gedrang. Het water stapelt zich op in het groen en tast de dakbedekking aan. Dakpannen en leien gaan poreus worden en bij vrieskou kunnen ze zelfs barsten. Hierdoor kunnen lekkages ontstaan.
Daarnaast kunnen mossen, algen, bladeren en ander vuil de dakgoten en/of regenpijpen verstoppen, wat nog meer overlast met zich meebrengt.
Wees er op tijd bij en laat jouw dak behandelen. Bij een goede reiniging hoort ook een nabehandeling zodat de vorming van nieuwe algen en mossen wordt afgeremd.

Voordelen van dakreiniging

Het ontmossen en reinigen van daken is niet enkel preventief belangrijk, maar heeft ook nog andere grote voordelen:

Waarde van woning stijgt
Investeren in een proper dak, betekent dat je jouw woning goed onderhoudt. Het is het eerste wat zichtbaar is voor een buitenstaander. Een goed onderhouden woning betekent een hogere verkoopprijs!
Esthetische waarde
De gevel en het dak van de woning zijn zoals jouw visitekaartje. Pak uit met een proper en goed onderhouden dak en geniet er iedere dag van!
Duurzame investering
Jouw dak reinigen zorgt samen met de nabehandeling dat het aanhechten van groen en vuil wordt afgeremd. Jouw dakbedekking zal een langere levensduur kennen. Het dak niet moeten herstellen kan je een serieuze euro besparen!
Verlaagd Btw-tarief
Voor woningen ouder dan 10 jaar, bestaat een speciale verlaagd btw-tarief voor verschillende reinigingswerken. Zo betaal je voor het reinigen van jouw dak slechts 6% btw in plaats van de standaard 21%.

 

Voor alle daken

Je hebt een plat of hellend dak? Dakpannen, leien, riet, roofing of EPDM? Geen enkel probleem, deze kunnen allemaal behandeld worden.

Let wel op door sommige factoren zullen daken sneller aangetast worden:

  • Je woont in een groene of bosachtige omgeving
  • Het dak of een deel er van krijgt geen zon
  • Zure regen en vuil in de lucht (veel industrie in de buurt)
  • Oude dakpannen en leien zijn mogelijks al poreus

Profiteer nu nog van de drogere zomermaanden om jou dak te laten behandelen. Een behandeling waarbij jouw dak wordt ontmost, gereïnigd en nabehandeld. Niet alleen zal je van de schoonheid van je nieuwe dak genieten, maar zal je ook over een duurzamer en gezonder dak beschikken.

Een verzorgde dakbedekking doet zienderogen de waarde van je woning stijgen. Ideaal als je wil verhuren, verkopen of op zoek bent naar een slimme investering.
Laat vandaag nog jouw dak behandelen.

Ontmossen van daken

Dankzij onze jarenlange ervaring in ontmossen van daken weten we als geen ander hoe belangrijk ontmossen is en hoe het best in de praktijk wordt aangepakt. Vanuit onze logistieke zetel te Kruishoutem sturen wij onze groep van medewerkers op pad in ruime regio van Zuid-West-Vlaanderen.

Contacteer Comfort Cleaning voor meer info over het ontmossen van daken. Ga naar ons contactformulier, bel ons op: +32(0)56 70 70 80 of stuur een mail naar:info@comfortcleaning.be.

 

Steigerbouw

DEVAN STEIGERBOUW is een jonge onderneming die gespecialiseerd is in het plaatsen van allerhande steigers.
Gaande van eenvoudige gevelsteigers voor een renovatie, over daksteigers voor gevelbekleding, tot ingewikkelde constructies rond een schoorsteen.
DEVAN STEIGERBOUW richt zich vooral op kleine en middelgrote steigers. Gaande van een gevel van 40m² tot kleine appartementsblokken tot 2000 m². Kleine podia en toepassingen voor allerlei evenementen behoren eveneens tot de mogelijkheden.